Totul Despre Sistemele de Clasificare Ale Mierii de Manuka

Totul Despre Sistemele de Clasificare Ale Mierii de Manuka

0 Shares
0
0
0

Arborele manuka a fost folosit ca remediu pentru bunastare de mai multe secole. In zilele noastre, din ce in ce mai multi oameni recunosc proprietatile pozitive ale copacului sau ale mierii de Manuka, astfel incat produsul este acum disponibil sub mai multe forme diferite.

Experientele cu miere de Manuka dovedesc ca aceasta miere este un remediu natural care este utilizat in principal pentru combaterea infectiilor, atat extern cat si intern. Pentru a obtine un efect adecvat, trebuie respectata o doza exacta.

Aceasta rara si speciala miere din Noua Zeelanda este obtinuta din nectarul plantei natale de manuka (Leptospermum scoparium), pe care albinele o colecteaza si o transforma in miere de manuka, apreciata pe plan international pentru proprietatile sale rare si complexe.

Mierea de Manuka a fost in centrul cercetarilor stiintifice extinse care demonstreaza proprietati naturale remarcabile care o deosebesc de alte tipuri de miere si o fac o alternativa mai buna decat remediile medicale pentru multe persoane.

Aceasta miere necesita ingrijire speciala si expertiza pentru a-si optimiza si proteja proprietatile naturale speciale. Metilglyoxal (MGO) s-a dovedit a fi compusul natural care face mierea de Manuka atat de speciala.

Pentru ce este utila mierea de manuka?

Spre deosebire de multe remedii alternative, exista o multime de dovezi stiintifice pentru efectele vindecatoare oferite de aceasta miere manuka. Exista de asemenea un numar mare de clienti care confirma efectele pozitive ale mierii sub diferite forme, fie ca unguent, ceai sau pura.

Ingrijirea pielii

Manuka poate ameliora inflamatiile si iritatiile asociate cu acneea. Pentru a face acest lucru, mierea trebuie aplicata direct pe piele. Toate zonele trebuie acoperite complet cu un strat subtire. Masca de miere ar trebui sa aiba efect timp de cel putin 15 minute.

Vindecarea ranilor

Ca si alte tipuri de miere, Manuka poate face ca o rana sa se vindece mai repede. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare miere este acida datorita pH-ului. Aceasta este cuprinsa intre 3,2 si 4,5. Tocmai aceste proprietati acide ale mierii accelereaza vindecarea ranilor.

Proprietatile acide asigura blocarea enzimelor din organism. Acestea sunt responsabile de descompunerea peptidelor si proteinelor de care organismul are nevoie pentru a inchide ranile. Daca un blocaj este astfel indepartat sau in mare masura impiedicat, se poate face o vindecare mai rapida in consecinta.

Scaderea colesterolului

Colesterolul este o substanta endogena. Aceasta are sarcina de a asigura stabilitatea peretilor celulari si a spatiilor dintre celule. Dieta adesea gresita duce la faptul ca organismul produce prea mult colesterol, ceea ce in cel mai rau caz poate duce la infundarea vaselor de sange. Un numar mare de boli cardiace si accidente vasculare cerebrale pot fi atribuite nivelului ridicat de colesterol.

Mierea medicinala si in special Manuka este un agent natural de scadere a colesterolului. Motivul pentru aceasta este, printre altele, cantitatile mari de antioxidanti din miere care pot combate colesterolul.

Regenerarea ficatului

Pe langa rinichi, ficatul este organul central de detoxifiere din organism. Ca atare, ficatul este responsabil pentru diverse sarcini, precum eliminarea produselor metabolice, toxinelor, celulelor din sange mai vechi, dar si depozitarea grasimilor si a glucozei.

Pentru unii oameni, consumul de alcool sau alte substante toxice pentru organism de ani de zile a pus o incordare grea asupra ficatului. Cu un tratament adecvat, este posibil in multe cazuri ca ficatul sa se recupereze complet. Aici intervine mierea de manuka. Daca doriti sa cumparati miere de Manuka si sa o utilizati pentru a regenera ficatul, trebuie sa aiba o valoare MGO deosebit de mare.

Motivul pentru aceasta este ca acest ingredient trebuie sa treaca mai intai prin stomac si intestine inainte de a ajunge la ficat. Din acest motiv, ar trebui sa cumparati o miere manuka care contine cel putin 400+ pentru a beneficia de efectele vindecatoare.

Clasificare miere manuka

UMF reprezinta „Factorul Manuka Unic” si este un sistem de clasare dezvoltat de Asociatia de Miere UMF din Noua Zeelanda. MF urmareste marcatorii semnaturilor cheie: Leptosperina, Metiglicox si DHA, precum si HMF.

Toate aceste substante chimice trebuie sa fie prezente in miere de Manuka pentru ca acestea sa fie autentice si sa primeasca Factorul Manuka Unic.

Numarul final UMF se bazeaza pe toate substantele chimice combinate. Iata cateva exemple de potentiale UMF:

  • Grad scazut: UMF 5+ pana la UMF 9+.
  • Grad mediu: UMF 10+ pana la UMF 15+.
  • Grad ridicat: UMF 15+ pana la UMF 20+.
  • Grad rar superior: UMF 24+.

Ce este MGO?

MGO este format din nectarul de Manuka in miere si cand mierea se maturizeaza, continutul de MGO poate creste. Sistemul de clasificare MGO a fost dezvoltat de catre profesorul Thomas Henle in 2008.

MGO reprezinta metilglyoxal, care este un produs chimic care apare in mod natural in mierea de Manuka. Cu cat continutul de MGO este mai mare, cu atat gradul de miere de Manuka este mai mare

Ce este KFactor?

KFactor este un alt sistem independent folosit pentru clasificarea mierii. Standardul KFactor va asigura ca primiti urmatoarele: miere cruda si nepasata, miere fara antibiotice, pesticide si glifosat, miere care provine din Noua Zeelanda.

Referitor la acest sistem independent de clasificare a mierii, exista miere cu KFactor 16 si KFactor 12. KFactor 16 este o miere monoflorala care este „total sau in cea mai mare parte” obtinuta din planta Leptospermum scoparium (Manuka). KFactor 12 este un Manuka multifloral, adica mai mult dintr-un „amestec” al mai multor plante Manuka.

0 Shares
You May Also Like
Cum funcționează ecografia?

Cum funcționează ecografia?

Ecografia, cunoscută și sub denumirea de ultrasonografie, este o tehnică imagistică non-invazivă folosită pentru a vizualiza structurile interne…