Vanzarea unei case in Iasi are potentialul de a genera valoarea cea mai mare de bani de care ai putea dispune vreodata la un moment dat in toata viata ta.
Cu astfel de sume puse la bataie, cei mai multi oameni sunt extrem de interesati in a face tot posibilul pentru a-si maximiza profiturile. Acest lucru conduce in mod natural la intrebarea: “Cand este cel mai bun moment pentru a vinde o casa?”
Sezonul de varf de vanzari
Dintr-o perspectiva pur calendaristica, cei mai multi experti recomanda punerea casei spre vanzare primavara. Expertii sunt de parere ca o listare de primavara poate avea ca rezultat o vanzare mai rapida si un pret mai mare, deoarece zilele lungi insorite aduc cumparatori.
Unii merg chiar mai departe, fiind de acord ca punerea pe piata in perioada aprilie – iunie, va face vanzarea repede si la un pret mai mare. De asemenea, ei noteaza ca vanzarile de case au tendinta de a atinge punctul culminant in mai si iunie, comparativ cu casele introduse pe piata de vanzari in mijlocul iernii.
Mai mult decat atat, sunt experti care recomanda initierea procesului de vanzare intr-o zi de joi. Logica fiind ca o astfel de listare face apartamentul sau vila diponibil pentru cumparatori in week-end. Altii sustin o data calendaristica specifica. De exemplu, analizand datele de vanzari, a reiesit ca ziua ideala pentru a vinde este 1 mai.
Factorul economic
Datele din calendar nu sunt singurul factor pe care vanzatorii de case il pot lua in considerare. Pentru cei care au luxul de timp si doresc sa studieze modele de vanzari, exista unele date suplimentare care trebuie luate in considerare, inclusiv a preturilor de chirie, inaugurari de blocuri noi si ratele dobanzilor.
Atunci cand preturile cu chiria sunt in crestere, proprietatea devine mai atractiva, iar o plata ipotecara lunara poate costa mai putin decat chiria.
Oferta de locuinte este un alt considerent, asa ca un inventar rapid poate permite vanzatorilor sa reziste tentatiei de a supraevalua o casa. Desigur, ratele scazute ale dobanzii ar putea fi cel mai important dintre acesti factori.
Ratele dobanzilor au un efect direct asupra platii ipotecare lunare a unui cumparator. Ratele mai scazute duc la plati mai mici. Asa ca, ratele dobanzilor mai mici permit cumparatorilor sa cheltuiasca mai multi bani pe achizitiile lor.
Deci, intr-un scenariu ideal, vanzatorii care doresc sa genereze cel mai mare profit posibil si cea mai rapida vanzare isi vor scoate casele la vanzare primavara, in cursul unei perioade in care chiriile sunt in crestere, furnizarea de case disponibile este scazuta si dobanzile de imprumut sunt mici.