Exista atat copii care pleaca in tabere de iarna alaturi de colegii lor de la scoala si de profesori, cat si adulti. In urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect, pentru ca ne dorim sa venim in ajutorul celor care isi doresc sa petreaca mai multe zile de iarna intr-o tabara.
Iata care sunt principalele lucruri la care sa va ganditi cand faceti tabara in timpul iernii:
Sfaturi pentru a face tabara in zapada: alegeti un loc protejat de vant si fara pericol de avalansa, apoi pregatiti-va site-ul cortului prin impachetarea zapezii.
Ramaneti hidratat si mancati multe calorii: nutritia si hidratarea adecvata va vor ajuta sa ramaneti la cald. Faceti micul dejun si cina fierbinte, hranitoare si bucurati-va de gustari si pranzuri rapide. Asigurati-va ca va hidratati pe parcursul zilei.
Folositi echipamentul potrivit pentru campingul de iarna: veti avea nevoie de un cort robust, o punga de dormit calda, doua tampoane de dormit si o soba potrivita pentru temperaturi reci.
Imbracati imbracaminte mai calda: standard sunt baza straturilor de baza, pantalonii din lana, o haina pufoasa si un sacou si pantaloni impermeabili. Nu uitati de accesorii precum sosete calde, palarie, manusi si ochelari de soare.
Sfaturi suplimentare: Mancarea, umplerea unei sticle cu apa calda si efectuarea cricurilor sunt doar cateva sfaturi pentru a ramane cald intr-o noapte rece.
Poate cea mai mare diferenta intre tabara de vara si tabara de iarna este posibilitatea ca veti face camping pe zapada (presupunand ca locuiti undeva in apropierea locului unde ninge). Cand ajungeti la destinatie pentru ziua respectiva, in loc sa despachetati imediat, luati ceva timp pentru a gasi locul potrivit pentru tabara. Relaxati-va, gustati, puneti cateva straturi de imbracaminte calda si examinati zona pentru aceste lucruri:
Protectia impotriva vantului: Un bloc natural de vant, precum un grup de copaci sau un deal, va poate face experienta mai confortabila.
Sursa de apa: Exista o sursa buna de apa in apropiere sau va trebui sa topesti zapada?
Evitati campingul pe vegetatie: in conditii de zapada neplacuta, infiintati tabara pe zapada sau un camping stabilit de teren gol.
Riscul de avalansa: asigurati-va ca nu sunteti pe o panta care ar putea permite sa aiba loc o avalansa.
Arbori periculosi: Nu configurati sub copaci sau membre instabile sau deteriorate.
Confidentialitate: este placut sa aveti o anumita distanta intre dvs. si ceilalti colegi din tabara.
Unde va rasari soarele: Un loc care ofera expunere la rasarit va va ajuta sa va incalziti mai repede.
Repere: fiti atenti la repere pentru a va ajuta sa gasiti tabara pe intuneric sau in cazul in care are loc o furtuna de zapada.
Sfaturi despre mancare si bauturi pentru campingul de iarna
Corpul dvs. consuma multa energie cand calaresti prin peisaje reci si inzapezite. Este important sa mancati si sa va hidratati bine inainte, in timpul si dupa activitatea dvs., astfel incat sa va puteti mentine energia in picioare si sa va mentineti cald.
Iata cateva recomandari alimentare si apa:
Bucurati-va de mese calde si simple: O masa calda in timp ce campingul de iarna este deosebit de imbucurator, dar incercati sa mentineti mesele simple, astfel incat sa nu ramaneti blocati curatand multe feluri de mancare la frig. Luati in considerare alimentele bogate in calorii care nu necesita mult timp pentru a se gati. Alimentele pentru micul dejun sunt, de asemenea, alegeri bune. Aflati mai multe despre planificarea mesei.
Luati pauze scurte de pranz: pentru pranz, sunt bune sandvisurile simple sau gustarile cu prindere rapida si alimentele energetice care furnizeaza proteine, grasimi si carbohidrati. Incercati sa nu va opriti pentru pauze lungi de pranz unde va racoriti. In schimb, faceti pauze scurte pentru a gusta din mancare sau pentru a bea un ceai cald.
Amintiti-va sa beti: Oprirea de a bea apa atunci cand este frig poate simti un inconvenient major si este posibil sa nu va simtiti mai insetat ca in zilele toride de vara. Pentru a ramane hidratat corect, este important sa va faceti sa sorbiti apa in mod regulat pe tot parcursul zilei. In tabara, prepararea bauturilor calde, cum ar fi ceaiul din plante sau ciocolata fierbinte sau consumul de ciorba sunt modalitati bune de incalzire si rehidratare.