Riscurile pe care le implica freonul

0 Shares
0
0
0

Incarcarea cu freon este o procedura destul de complexa care are loc intr-un service auto si se face de catre personal specializat pentru aceasta activitate.

Dispozitivele folosite de un specialist auto au potentialul de a determina in mod automat cantitatea necesara de freon indiferent de marca sau modelul de masina. Toate sfaturile de astazi le primim de la Incarcarefreon-auto.ro.

Incarcarea cu freon se va realiza dupa ce a fost intai curatata instalatia si dupa ce instalatia se testeaza. Exista si aparate foarte moderne care pot sa faca toate aceste teste in asa fel incat instalatia sa nu aiba si scurgeri sau sa nu piarda freon.

In cazul in care testele ies bine sa va trece la urmatoarea etapa si anume la incarcarea efectiva cu freon.

Va recomandam sa nu incercati sa va schimbati singuri freonul de la masina din mai multe motive. Unele dintre aceste motive sunt si riscurile la care va supuneti atunci cand umblati cu acest material si de aceea va vom prezenta mai jos efectele pe care freonul le poate avea asupra sanatatii.

[adsenseyu1]

Freonul este un compus chimic sau o substanta ce are si proprietatea de a se vaporiza atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, mai mici decat temperatura din zona in care se doreste racirea. Freonul are o temperatura de fierbere si una de evaporare mult mai mici decat temperatura pe care o inregistreaza mediul ce trebuie racit.

Fierberea si evaporarea sunt doua etape ce tin de vaporizare prin care lichidul devine gazos. Evaporarea are loc numai la suprafata lichidului si la orice temperatura. Fierberea este cea care se va produce in toata masa substantei, cu ajutorul unui aport de nergie care porneste de la cea mai calda suprafata a vasului in care se afla aceasta substanta.

Freonul este o substanta foarte periculoasa pentru organism. Persoanele care sufera de cancer au aceasta substanta. Aerul conditionat auto sau cel din casa, frigiderele si alte aparate de racire functioneaza cu ajutorul acestei substante pe care o folosesc ca si agent de refrigerare si care nu poate sa fie detectat in momentul in care se scurge pentru ca nu are miros. Inainte se utiliza pentru sisteme de racire si amoniac si la cea mai mica scurgere de freon se simtea mirosul caracteristic amoniacului si in acest mod emisiile de freon erau detectate foarte usor.

[adsenseyu1]

Deoarece freonul nu este biodegradabil, ficatul nu are capacitatea de a produce reactii chimice care sa il elimine. Aceasta substanta se depune in ficat si ulterior pe organele care au si alte afectiuni. Pentru persoanele sanatoase freonul se depune in piele.

S-a observat de asemenea ca substantele toxice sunt atrase de organele cu afectiuni. Un fapt foarte bine cunoscut de catre persoanele care lucreaza in medicina este fenomenul denumit merbitropism.

Acolo unde este freon se gaseste si cupru deoarece este adus in organism de apa care trece prin tevi de cupru.

Cu toate aceste parti negative pe care le are freonul evolutia nu ar fi posibila in absenta lui. Alimentele se strica mult mai rapid si nu mai beneficiem nici de confort in zilele toride de vara.

0 Shares
You May Also Like