Programul pentru videochat FaceTime al celor de la Apple este disponibil numai pe hardware proprietar Apple – adica iPhone-uri, iPad-uri si computere Mac.
Totusi, daca tu si persoana cu care vrei sa initiezi un video call, dispuneti de hardware de la Apple, veti constata ca Facetime este integrat foarte bine si este foarte usor de folosit.
Nu este ceea ce s-ar putea numi serviciul ideal pentru a comunica cu oricine, deoarece nu toata lumea foloseste device-uri Apple tot timpul. Pentru angajari studio videochat Bucuresti, poti intra pe Angelsoflove.ro.
Doar deschide aplicatia FaceTime inclusa in device-ul tau care poate fi un smartphone (iPhone) sau un Mac, selecteaza persoana cu care vrei sa vorbesti (cu care vrei sa initiezi apelul video) si porneste apelul. Vei fii intampinat de o eroare, in cazul in care persoana respectiva nu si-a setat id-ul Apple.
[adsenseyu1]
Apple a promis ca FaceTime va deveni un “open standard” atunci cand au anuntat aceasta aplicatie in 2010, dar nu au mai mentionat nimic despre asta, de atunci. Prin FaceTime poti initia video call-uri si in diferite retele de telefonie mobila.
Cu o simpla atingere a unui buton, poti incepe call-ul cu alte device-uri prin protocolul Wi-Fi, device-uri ca de exemplu Ipad, Ipod Touch sau Mac, de pe device-ul tau. Fiecare device de la Apple are 2 camere incorporate, unul in fata, deasupra display-ului si unul in spate. Camera frontala este cea folosita de aplicatia FaceTime.
Serviciile de chat sunt valoroase, numai daca sunt folosite de catre utilizatori. Sigur, poti instala tool-ul open source Ekiga si sa folosesti SIP pentru a initia un videochat, dar te vei confrunta cu provocarea convingerii prietenilor mai vechi sau mai noi, sa foloseasca aceste noi servicii – fara sa mai mentionam si problemele legate de firewall si port-forwarding (ce trebuiesc uneori rezolvate de catre utilizatori) pe care le implica folosirea clientilor SIP.
Cu servicii ca Hangouts, Skype si FaceTime, exista deja o larga baza de date a utilizatorilor. Skype este urias – in special daca vorbim de “oamenii normali” pentru care adoptia noilor tehnologii sau softuri intr-un ritm alert, nu este o optiune incantatoare.
[adsenseyu1]
Multe persoane folosesc de asemenea Google Talk si telefoane sau smartphone-uri cu sistemul de operare Android si exista o multime de device-uri de la Apple pe piata.
Serviciile de tipul meetings.io incearca sa isi faca si ele un loc pe piata deja saturata, prin oferirea unui setup foarte usor al video call-urilor, fara a cere crearea sau pre-existenta unui user account, dar acestea sunt inca la inceput si nu multe persoane au auzit de ele.
Serviciile de videochat din ziua de astazi constituie practic o comoditate – sunt construite pentru sisteme de operare cat mai populare (gen Microsoft Windows) – pentru ca oamenii sa le poata folosi cu usurinta, fara o informare prea tehnica in prealabil, adica mai pe romaneste, fara sa-si bata capul prea mult.
Aceasta abordare este logica din punctul nostru de vedere, mai ales cand sunt multe lucruri de facut pe parcursul unei zile, daca toate acestea sau o mare parte dintre ele ar fi destul de complicate, probabil ca nu ne-ar mai ramane timp si pentru altceva.