Manerele unei genti sunt prima parte a acesteia cu care vei intra in contact, acestea ar trebui sa fie confortabile si rezistente. Constructia acestora se face in general din straturi de piele suprapuse.
Manerele nu trebuie sa fie foarte lungi, altfel geanta se va balansa foarte mult in timpul mersului si va va incomoda, dar aceasta va aduce si un stres in plus, pe punctele de rezistenta ale gentii (punctele de stres). Cauti posete din piele naturala de o calitate excelenta? Intra pe Dbags.ro!
De asemenea, este foarte important modul de ancorare (de prindere) al manerelor de geanta. Daca sunt lipite, ar trebui sa existe un strat suplimentar de piele acolo unde manerul intalneste geanta, dar si un material de suport in spatele acestui loc de imbinare, pentru a evita degradarea si ruperea.
Mentenanta.
[adsenseyu1]
Pentru ca o geanta sa reziste cat mai mult timp, este importat sa se aplice un asa numit “conditioner” un strat protector (balsam sau solutie) care sa previna uscarea masiva a pielii. Nu puneti niciodata o geanta de piele care s-a udat intr-un loc intunecos, pentru a se usca.
Aceasta trebuie sa se usuce cu ajutorul aerului, inainte de a fi depozitata (intr-un sifonier sau dulap de exemplu). Un balsam aplicat in mod regulat, va hrani pielea si va preveni uscarea acesteia.
Totusi, inainte de a incerca diferite tipuri de balsam, este bine sa-l testati pe o mica zona a gentii, unde nu exista nici un pericol de a strica geanta sau de a o decolora.
In acelasi timp, trebuie sa tineti intotdeauna cont de faptul ca prin expunerea oricarui produs (nu numai a unei genti de piele) in contact direct cu lumina puternica a Soarelui pentru perioade mai lungi de timp, riscati sa aduceti stricaciuni iremediabile la nivelul materialului de la suprafata, in cazul acesta pielea.
In contact direct cu soarele puternic, pielea se poate usca foarte rapid sau isi poate schimba culoarea. De asemenea, nu puneti gentile de piele in plase din plastic sigilate foarte strans.
[adsenseyu1]
Orice loc de depozitare in care aveti de gand sa puneti o geanta sau orice alt articol din piele, ar trebui sa fie ventilat corespunzator.
Nu puneti niciodata genti de piele pe podelele umede si incercati cat mai mult posibil ca acestea sa nu ia contact sub nici o forma cu umezeala, dar aveti grija in acelasi timp ca gentile sa nu ia contact direct cu suprafete dure sau ascutite. Atunci cand ridicati geanta, apucati-o intotdeauna de ambele manere.
Pentru a indeparta depunerile de la nivelul pielii (praful in cele mai multe cazuri) folositi o carpa din bumbac 100%, imbibata in solutie pentru curatat pielea, pe care o puteti gasi in comert.
Multi producatori de genti de piele au propriile produse pentru curatat, dar puteti gasi produse foarte bune si de la alte firme. Pentru acest lucru, intrebati vanzatorul, acesta ar trebui sa fie o persoana avizata si cu siguranta va stii sa va recomande cel mai bun produs pentru curatat, special pentru geanta dumneavoastra.