La ce se foloseste microdermabraziunea?

0 Shares
0
0
0

Dermabraziunea este un tip de curatare chirurgicala a pielii, efectuata in mod obisnuit intr-un cadru medical profesionist de catre un dermatolog sau chirurg plastic instruit special in aceasta procedura.

Dermabraziunea a fost practicata de mai multi ani (inainte de aparitia laserelor) si implica o abraziune controlata mai profunda (indepartare) a straturilor superioare sau medii ale pielii, cu orice varietate de dispozitive abrazive puternice, inclusiv o perie de sarma, hartie sterila, cristale de sare sau alte mijloace mecanice.

Dermabraziunea nu trebuie confundata cu microdermabraziunea, care este o procedura cosmetica noua si non-chirurgicala efectuata de personalul non-medical, de asistente medicale, de esteticieni si de asistenti medicali. Pentru aparat Velashape, viziteaza UtilariSaloane.ro.

Procedurile de dermabraziune sunt proceduri chirurgicale, invazive care necesita de obicei un anestezic local. Adesea ele sunt efectuate in saloane chirurgicale sau in centre medicale profesionale. Deoarece procedeul poate indeparta in mod obisnuit partea superioara a straturilor adanci ale epidermei si se extinde in derma reticulara, exista intotdeauna sangerari minore ale pielii.

Procedura prezinta riscuri de cicatrizare, decolorare a pielii, infectii si virusul herpesului facial (reactie la frig). In cazurile de dermabraziune agresiva, in timpul procedurii care trebuie controlata cu presiune, exista adesea o sangerare si o pulverizare a pielii. Dupa aceea, pielea este, in mod normal, foarte rosie. In functie de nivelul de indepartare a pielii prin dermabraziune, este nevoie de o medie de 7-30 de zile pentru ca pielea sa se vindece complet (reepiteliza).

Adesea, aceasta procedura a fost efectuata pentru cicatrizari mai profunde ale acneei si cicatrici chirurgicale profunde. Dermabraziunea este rareori practicata in prezent si exista foarte putini doctori care sunt instruiti pentru asta si continua sa efectueze aceasta interventie chirurgicala.

Dermabraziunea a fost in mare parte inlocuita in intreaga lume prin tehnologii mai noi si ceva mai simple, incluzand laserul, CO2 sau Erbium: YAG. Tehnologiile cu laser au avantajul unei cantitati mici de sangerari si sunt adesea mai putin dependente de operator decat dermabraziunea, fiind in acelasi timp si mult mai usor de folosit.

Scopul dermabraziunii chirurgicale este de a diminua aparitia cicatricilor mai profunde si a imperfectiunilor pielii. Adesea, obiectivul este de a netezi pielea si, in timpul procesului, elimina cicatricile mici (de la acnee), tonul neuniform al pielii la cicatrici sau semne de nastere, leziuni ale soarelui, tatuaje, pete de varsta, puncte de intindere sau riduri fine.

Dermabraziunea este o metoda de curatare mecanica a pielii, care a ramas populara partial pentru ca presupune un cost total mai mic (accesibil) si poate oferi rezultate superioare similare cu cea a metodei laser mai noi pentru anumite conditii de piele.

Microdermabraziunea.

Microdermabraziunea este o procedura cosmetica usoara care foloseste un mediu mecanic pentru exfoliere pentru a indeparta usor stratul exterior al celulelor moarte ale pielii de pe epiderma.

Cel mai frecvent, microdermabraziunea foloseste doua parti: un material de exfoliere cum ar fi cristalele sau fulgii de diamante si o aspiratie bazata pe masina (vacuum) pentru a ridica usor pielea in timpul exfolierii. Este o procedura non-invaziva si poate fi efectuata in birou de catre un specialist in ingrijirea pielii.

Poate fi efectuata si acasa utilizand o varietate de produse care sunt concepute pentru a exfolia mecanic pielea. Multe masini de salon si masini de uz casnic folosesc aspiratie reglabila pentru a imbunatati eficacitatea instrumentului de abraziune.

0 Shares
You May Also Like
Cum funcționează ecografia?

Cum funcționează ecografia?

Ecografia, cunoscută și sub denumirea de ultrasonografie, este o tehnică imagistică non-invazivă folosită pentru a vizualiza structurile interne…