Importanta locatiei serverului de web hosting si a performantei acestuia

0 Shares
0
0
0

Poate nu pare deloc asa, dar recent, locatia serverului de web hosting a capatat o importanta uriasa pentru algoritmii de ranking ai Google. Compania Google se bazeaza pe informatii despre locatia ta, chiar daca search-ul nu este unul local. Vrei gazduire web la un pret corect? Intra pe GazduireEnterprise.ro.

De exemplu, daca o persoana executa un search (o cautare) de pe teritoriul Statelor Unite, website-urile de pe serverele localizate in Statele Unite, vor fi printre primele in rezultatele cautarii.

Cu siguranta, utilizatorul care a initiat cautarea nu va vedea printre primele rezultate, website-uri din Japonia sau China de exemplu. A existat un timp cand se folosea doar Top Level Domain pentru determinarea locatiei unui website.

Recent, cei de la Google au inceput sa se bazeze din ce in ce mai mult pe adresele IP, deoarece acestea dau rezultate mai specifice, de o acuratete ridicata.

[adsenseyu1]

Aceasta este de fapt o veste buna pentru persoana care initiaza cautarea pe Google, dar iti poate afecta afacerea daca serverul tau de web hosting, este intr-o locatie diferita.

Trebuie sa stii cu siguranta unde este serverul localizat, precum si unde este localizata audienta ta tinta (target audience). Dupa aceea, poti alege un hosting provider care detine servere in aceeasi tara cu a majoritatii persoanelor ce formeaza audienta.

Performanta serverului.

Unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare, este fara doar si poate performanta generala a serverului. Aceasta include viteza serverului dar si downtime-ul sau.

Performanta generala a serverului va afecta experienta utilizatorilor ce vor vizita website-urile gazduite pe acel server, iar Google ia acest lucru in serios, depunctand website-urile gazduite pe servere greoaie, de generatie mai veche si care nu asigura o viteza decenta de incarcare.

De asemenea, Google penalizeaza service providerii de web hosting, ce detin servere cu un downtime foarte mare. Majoritatea providerilor de hosting, au uptime-uri (timpul in care un server este efectiv online) destul de mari, de peste 99%. Este foarte rar sa gasesti un provider, cu un uptime mai slab.

[adsenseyu1]

Daca totusi vei gasi, nu apela la serviciile acestuia, deoarece website-ul tau va avea de suferit si in ceea ce priveste indexarea in Google (daca te intereseaza SEO si vrei sa apari printre primii in cautari) dar si in ceea ce priveste performanta generala.

Daca vorbim despre vitezele de incarcare, exista o multitudine de alegeri de design al website-urilor, care pot imbunatati cu mult viteza de incarcare, dar host provider-ul te poate incetini si el, daca nu este unul de calitate, afectand functionalitatea website-ului. De asemenea, folosirea unui shared server iti va afecta vitezele de incarcare. Nu acelasi lucru ti se va intampla si daca vei alege un server dedicat.

Un server dedicat te va costa mai mult, dar va fi mult mai stabil si va asigura viteze mult mai bune. Este mult mai bun pentru un business, dar si pentru un website normal, de prezentare. Astea fiind spuse, iti recomandam sa gasesti un web host de calitate, din aceeasi zona cu tine si daca ai bugetul disponibil, sa achizitionezi un server dedicat.

0 Shares
You May Also Like