Exista diferente intre tipurile de cursuri autorizate?

0 Shares
0
0
0

Cele mai multe cursuri care se desfasoara in Romania sunt cursuri autorizate. Aceste cursuri sunt autorizate de catre Ministerul Educatiei si de catre Ministerul Muncii. Numeroase firme organizeaza diferite tipuri de cursuri care vor fi utile cursantilor in viitor. Aceste cursuri sunt de trei tipuri: cursuri de calificare, de specializare si de perfectionare.

Cursurile sunt importante din multe puncte de vedere si contribuie la formarea si perfectionarea personalului cu inalta calificare. Un curs autorizat va da garantia ca veti avea formatori bine pregatiti care va vor impartasi o mare parte din cunostiintele lor in domeniul respectiv.

Cursurile au diferite preturi acestea variind in functie de domeniul ales, existand in anumite situatii si cursuri care sunt subventionate din diverse bugete. Unele dintre aceste cursuri sunt subventionate in totalitate altele doar partial, dar cele mai multe dintre acestea nu sunt subventionate, costul fiind suportat integral de catre cursant. Apare aici o intrebare de ce ar fi interesat acesta sa isi plateasca un asemenea curs?

Pentru ca investitia pe care cursantul o face in formarea lui ca angajat pe piata muncii, este extrem de importanta in timp, aducandu-i importante beneficii mai tarziu cand va profesa in domeniul pentru care s-a pregatit.

Primul dintre aceste tipuri de cursuri este reprezentat de cel de calificare. Cursurile de calificare sunt extrem de importante pentru ca dau posibilitatea cursantului sa se califice intr-un anumit domeniu de activitate. Ce este important de retinut faptul ca aceste cursuri reprezinta fundatia pe care se va construi intr-un viitor mai apropiat sau mai indelungat cariera profesionala a persoanei care urmeaza acest curs.

Nu de putine ori unele persoane mai ales tinere, cauta sa se califice in mai multe domenii de activitate urmand cursuri de recalificare. Acest fapt se datoreaza nesigurantei existente pe piata muncii.

Daca reuseste sa se integreze pe plan profesional intr-un anumit domeniu de activitate, angajatul poate fi nemultumit de salariul pe care il obtine si atunci incearca sa se impuna in alt domeniu de activitate, sau sa isi desfasoare activitatea in ambele domenii pentru a obtine un avantaj financiar suficient de multumitor.

Al doilea tip de cursuri este reprezentat de cursurile de specializare. Aceste cursuri sunt realizate pentru ca angajatii care sunt calificati intr-un domeniu de activitate sa aprofundeze o specializare in cadrul acestuia.

Multi dintre cei care urmeaza un astfel de curs au o inalta calificare in domeniul respectiv dar vor sa se specializeze intr-un subdomeniu al acestuia. Uneori cei care vor sa urmeze o anumita specializare au posibilitatea sa o desfasoare in strainatate, dar foarte multi fac acesta specializare in Romania.

Cel de-al treilea tip de cursuri este cel de perfectionare. In acest caz, cei care urmeaza aceste cursuri cauta in primul rand sa-si imbunatateasca abilitatile obtinute in domeniul lor de activitate de-a lungul timpului.

In al doilea rand acestia vor sa fie in pas cu noile tehnologii aparute pentru a putea sa le aplice in domeniul de activitate in care profeseaza. Aceste cursuri de prefectionare il ajuta pe cursant sa-si reactualizeze anumite cunostiinte si totodata sa dobandeasca unele noi.

 

0 Shares
You May Also Like