La nivel mondial, exista un numar foarte mare de persoane care se confrunta cu diferite afectiuni ale inimii. Si in Romania exista multe persoane care se confrunta cu astfel de afectiuni, asa ca vom discuta despre acestea, si vom vedea care sunt cele mai mari curiozitati ale oamenilor, in ceea ce priveste aceste afectiuni ale inimii.
Ce este cardiomiopatia hipertrofica?
Cardiomiopatia hipertrofica (HCM) se intampla atunci cand muschiul inimii creste prea gros, astfel incat inima devine mai mare si camerele ei devin mai mici. HCM este cea mai frecventa boala cardiaca genetica, dar multi oameni nu au simptome si traiesc o viata normala cu cateva probleme.
Care sunt simptomele cardiomiopatiei hipertrofice?
Desi cardiomiopatia hipertrofica (HCM) este cea mai frecventa boala cardiaca genetica, majoritatea persoanelor cu HCM nu simt simptome. Cei care se confrunta insa cu o asemenea problema se pot confrunta cu cateva dintre cele mai frecvente simptome, iar acestea sunt scurtarea respiratiei, durerea toracica si lesinul – in special in timpul exercitiilor fizice.
Simptomele pot include, de asemenea, ameteli, oboseala si palpitatii ale inimii, iar cei care au parte de aceste simptome pot trece pragul Cardio Clinic pentru mai multe investigatii.
Ce este angina?
Angina este o durere in piept cauzata de lipsa de oxigen pentru inima. Angina poate fi recurenta (angina pectorala cronica sau stabila) sau poate sa apara brusc (angina instabila). Este important sa solicitati imediat asistenta medicala daca suferiti de dureri in piept inexplicabile, deoarece ar putea fi un semn de infarct miocardic.
Sunt femeile mai putin probabil sa dezvolte boli de inima decat barbatii?
Contrar perceptiei ca boala cardiaca este o “boala a barbatului”, boala cardiaca este cel mai important criminal al barbatilor si al femeilor din intreaga lume. De fapt, mai multe femei mor in fiecare an din cauza bolilor de inima decat barbatii. De aceea este important ca femeile sa-si inteleaga riscul de boli de inima si sa ia masuri pentru a reduce eventualii factori de risc pe care ii pot avea.
Sunt femeile mai probabil decat barbatii sa experimenteze simptome de atac cardiac “atipic”?
Pentru barbati si femei, cel mai frecvent simptom al unui atac de cord este durerea toracica sau presiunea. Dar femeile nu au intotdeauna acest simptom si pot simti alte simptome, cum ar fi transpiratia, scurtarea respiratiei, greata, durerea din spate sau maxilar, o bataie neregulata a inimii si usurinta.
Care sunt cele mai frecvente complicatii asociate cu fibrilatia atriala (AFib)?
Cele mai frecvente complicatii asociate cu AFib includ accident vascular cerebral si insuficienta cardiaca. Cu toate acestea, tratamentul adecvat poate contribui la reducerea semnificativa a riscului de aparitie a acestor complicatii.
Care este scopul tratamentului de fibrilatie atriala (AFib)?
Scopurile tratamentului AFib includ controlul unei frecvente cardiace normale, reducerea riscului de complicatii, minimizarea simptomelor si imbunatatirea calitatii vietii.
Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai mari curiozitati pe care le au de obicei oamenii in momentul in care vine vorba despre probleme de sanatate, in mod special despre probleme si afectiuni care pot pune inima in pericol.