Cu siguranta aproape fiecare dintre noi, avem acasa un laptop pe care l-am cumparat cu intentia de a-l utiliza in foarte multe scopuri, cum ar fi cautarea unor informatii pe internet, vizionarea filmelor online, sau chiar si pentru a ne conecta la retelele de socializare unde sa putem vorbi cu prietenii virtuali.
Ei bine, atunci cand iti cumperi un laptop, cu siguranta trebuie sa te ocupi si de intretinerea lui, astfel ca poti sa il echipezi cu un geam laptop, iar un astfel de accesoriu va feri display-ul de praf, de murdarire si chiar si de posibile zgarieturi.
Cu siguranta la un moment dat insa, praful se va depune pe acest accesoriu, astfel ca va trebui ca acesta sa fie cat mai bine curatat. Pentru asta, trebuie sa ai la indemana o laveta, pe care sa o folosesti pentru stergerea prafului.
In cazul in care folosesti laveta insa praful nu se sterge in totalitate, poti sa utilizezi apa distilata, sau chiar si solutia de curatat geamuri, vei pulveriza pe geamul de protectie al laptopului, iar apoi cu laveta vei sterge in miscari circulare geamul protector din sticla.
Ei bine, dupa ce vei termina aceasta operatiune, vei putea curata rama, iar mai apoi tastatura si chiar si carcasa echipamentului, pentru ca aceste operatiuni nu sunt deloc complicate, si le vei putea efectua acasa fara a depune un prea mare efort.
In mod evident insa, va trebui ca odata la o anumita perioada de timp, sa iti cureti de praf si sistemul de racire al echipamentului, iar in cazul in care nu esti expert, atunci cel mai bine ar fi sa iti duci echipamentul la specialisti pentru a fi curatat.
Este cunoscut faptul ca praful este un factor daunator tuturor dispozitivelor si echipamentelor, astfel ca acest factor poate sa fie extrem de daunator si pentru laptopul tau, daca acesta nu este curatat din cand in cand.
Cu siguranta sistemul de racire al unui laptop, va avea performante destul de scazute, iar odata cu trecerea timpului, acestea vor deveni foarte scazute, in cazul in care sistemul de racire nu este curatat de praf.
O coincidenta a depunerii prafului, poate sa fie supraincalzirea echipamentului, in timp ce una dintre cele mai urate situatii ar fi aceea in care procesorul se va arde.
Pentru prevenirea unei astfel de situatii, va trebui sa iti duci echipamentul la specialisti, unde se va demonta sistemul de racire al laptopului, dupa care se vor curata lamelele prin intermediul carora se realizeaza evacuarea aerului cald. Aceasta operatiune se realizeaza prin suflarea cu aer sub presiune, si cu o perie speciala.
Dupa aceea se curata palele ventilatorului, se va adauga pasta termoconducatoare noua, cu scopul de a eficientiza sistemul dermic intre radiator si procesor, dupa care se va monta din nou sistemul de racire.
Odata ce ai un sistem de racire curat pe laptop, acesta va functiona la capacitate maxima, si iti va feri echipamentul de neplacerile cauzate de supraincalzire, precum resetarile de sistem, refuzul de a se deschide, sau chiar si de o defectare totala.