Indiferent ca este vorba de o casa, o cladire, un avion sau orice altceva, cei care intra in posesia lor isi doresc sa stie cum arata mai intai. De aceea, o macheta este solutia ideala la ceea ce urmeaza sa devina mai tarziu. Nici figurinele nu sunt departe de adevar, insa nu au aceleasi detalii ca in cazul unei machete. Sunt profesionisti care se ocupa de asa ceva, mai ales cand vine vorba de machete tancuri.
Acestea sunt foarte greu de realizat si trebuie cineva cu adevarat profesionist. Aceste machete tancuri sunt utile pentru cei care nu isi pot da seama cum ar arata masina pe care doresc sa o realizeze. O macheta se realizeaza pana in cele mai mici detalii, iar ca timp de executie, aceasta poate dura si cateva luni, in functie de complexitatea lucrarii.
Afacerea cu machete a inceput sa capete conturi si la noi, insa putine sunt cazurile in care se cer machete tancuri. Mai degraba pentru constructii rezidentiale. De exemplu, o machete a unei case cu parter si etaj costa in jur de 300 de euro. In cazul cartierelor de blocuri, pretul depaseste cateva mii de euro.
Piata machetelor continua sa creasca de la an la an, semn ca romanii doresc sa stie dinainte cum va arata casa pe care o viseaza. O macheta se face dupa proiect, insa poate fi de folos in timpul proiectarii pentru o mai buna intelegere a volumetriei.
Meseria, o pasiune
Nu putine sunt persoanele care din pasiune fac machete tancuri si nu numai. Sunt si sute de figurine care ne arata cum este un model anume de tanc, avion sau casa, insa acestea ne ajuta mai putin cand vine vorba de detalii. De aceea, o macheta este prelungirea modelului pe care ni-l dorim sa fie realizat. O macheta poate fi facuta din diverse materiale, de la polistiren pana la lemn sau carton.
Totul sta in imaginatie, proiect si ideile celor care le confectioneaza. Daca o macheta vi se pare prea scumpa, ganditi-va la faptul ca pretul este in functie de proiect si de perioada de finalziare. Astfel, ca cele mai scumpe ajung sa coste si cateva mii de euro avand in vedere ca si periaoda de finalizare se poate intinde si pana la cateva luni. A face machete este o meserie ca oricare alta, insa trebuie sa fii pasionat de asa ceva.
Sa ai rabdare si creativitate si multe cunostinte in domeniu avand in vedere ca nici o piesa nu seama cu cealalta. Principalele materiale care se folosesc sunt cele plastic, lemnul, hartia, vopseaua si autocolantul. Aceste materiale sunt luate uneori din deseuri reciclabile. Alegeti-i pe cei mai buni in domeniu pentru lucrari de exceptie. Si chiar daca sunt ceva mai scumpi, rezultatul va fi unul pe masura.