Cum sa te feresti de raceala?

0 Shares
0
0
0

Cunoastem cu totii faptul ca odata cu sfarsitul sezonului cald si inceputul sezonului rece, fiecare dintre noi suntem predispusi sa ne racim.

Si este si normal acest lucru tinand cont de faptul ca temperatura de afara este mult mai scazuta, si foarte multa lume nu tine cont de acest lucru, si alege sa poarte haine subtiri si cand afara este frig.

Ei bine, inainte de a merge la cabinetul medicului tau de familie, pentru a te trata de raceala si gripa, trebuie sa stii ca poti sa urmezi cativa pasi acasa, pe cont propriu, care iti pot fi utili pentru a nu le permite racelii si gripei sa te afecteze.

Indiferent ca este vara sau iarna, toamna sau primavara, ne putem raci. Ei bine pentru a impiedica pe cat de mult posibil acest lucru, spala-te pe maini foarte des. Indiferent de varsta pe care o ai, si de ocupatia ta, spala-te pe maini, pentru ca s-a constatat in urma mai multor testari, ca raceala se poate transmite prin germenii care circula pe mainile noastre.

Deci, in mod evident, intre barbati  se practica salutul prin strangerea de mana, insa acest salut nu este prea recomandat pe timpul iernii, tinand cont de acest aspect.

Un alt sfat foarte important pe care il poti primi, si totodata il poti oferi celor dragi, este acela ca in cazul in care simt ca se racesc, sa nu isi atinga ochii sau nasul, pentru ca daca virusul este deja pe mainile lor, cu siguranta este foarte usor de transferat in nas si in ochi.

Cu siguranta trebuie ascultat sfatul parintilor si al bunicilor care ne spun tot timpul sa purtam sosete in picioare. Si daca stam sa tinem cont de studiile care s-au efectuat la Centrul de Raceli Comune, din cadrul Universitatii din Cardiff, atunci intelegem ca aceste sfaturi nu reprezinta doar un mit.

Se spune ca din 90 de persoane care s-au oferit voluntare, si care au stat timp de 20 de minute cu picioarele in apa rece, 29% dintre ei s-au racit in mai putin de 5 zile. Asadar, se pare ca si aceasta solutie poate sa impiedice aparitia racelii si a gripei.

Trebuie mentionat insa faptul ca sistemul imunitar al fiecaruia dintre noi se poate intari in cazul in care alegem sa ne plimbam dimineata in parc, atunci cand aerul este tare si rece. Se spune ca persoanele care aleg astfel de plimbari, au sanse mult mai mici de a se raci decat ceilalti.

Se spune ca pana si dieta este un factor foarte important, care poate contribui la aparitia racelii si a gripei, astfel ca este foarte important sa eviti zaharul si produsele precum iaurtul de casa, muraturile in saramura, kefirul., si restul alimentelor bogate in probiotice. In acest caz, este recomandat consumul de alimente care contin foarte multa vitamina C.

Ei bine, din pacate sunt o multime de situatii in care chiar daca respectam aceste sfaturi, tot ne racim, astfel ca nu prea ne ramane nimic altceva de facut, decat sa ne prezentam la cabinetul medicului de familie pentru a ne consulta, si pentru a ne prescrie un tratament.

In cazul in care vor respecta cu strictete tratamentul prescris de catre medic, cu siguranta ne vom reface foarte rapid, iar gripa si raceala vor disparea.

0 Shares
You May Also Like
Cum funcționează ecografia?

Cum funcționează ecografia?

Ecografia, cunoscută și sub denumirea de ultrasonografie, este o tehnică imagistică non-invazivă folosită pentru a vizualiza structurile interne…