Cum reparam un laptop?

0 Shares
0
0
0

La un laptop, ca si la un PC pot aparea diferite probleme, unele care tin de partea exterioara a lor cum ar fi tastaturile, monitorul sau ecranul, si mouse-ul acolo unde este nevoie de el.

Alte piese, componente foarte importante ale laptop- ului care se pot strica si care pot fi reparate sunt: hard disk-ul, placa de baza si chiar incarcatorul acestuia.

Deoarece reparatiile trebuie facute bine si cu mare precizie, trebuie apelat la un expert in domeniu, la un IT-ist. In primul rand, un IT-ist foarte bine pregatit in reparartii de laptop-uri, da si un diagnostic precis cu privire la defectiunea pe care o are acesta.[adsenseyu1]

Diagnosticarea  defectiunii este facuta, de cei mai multi, pe baza simptomelor pe care le constata, atunci cand il porneste. Cu cat diagnosticarea defectiunii este mai corecta si mai rapida, cu atat mai rapida este rezolvarea acesteia. In unele cazuri, durata de rezolvare a defectiunii poate fi redusa cu aproape 85 %.

Pentru a spune cu exactitate tipul si modul de rezolvare cat mai rapida a defectiunilor survenite la un laptop, diagnosticarea se face in mai multe etape, dupa cum urmeaza; diagnosticarea initiala, primara si diagnosticarea electronica a placii de baza.

Diagnosticarea unui laptop initiala se face in prezenta clientului, pentru a se vedea daca simptomele sunt din cele mai des intalnite. In diagnosticarea primara se porneste laptop-ul pentru a se vede daca sunt erori in software, apoi in hardware.

Se mai verifica si daca hard-ul, memoria Ram sau placa de baza au vreo defectiune. Laptopuri-le care se pornesc de la buton, dar care nu afiseaza nimic pe ecran sunt verificate la nivelul de display, pentru a se vedea daca ecranul este defect. In acest fel, cel care se ocupa cu reparatia laptop-ului isi poate da seama daca panglica LCD VLDS sau a placii video este defecta.

[adsenseyu1]

Prin diagnosticarea electronica a placii de baza, se poate observa motivul care a stat la baza defectarii laptop-ului, incat si locul exact unde s-a produs aceasta. Astfel se stie cu exactitate componenta sau componentele care sunt defecte si trebuie inlocuite.

Diagnosticarea electronica a placii de baza se face la standardele RoHS, numai in laboratoare bine dotate, cu aparatura de sudarea, lipirea sau dezlipirea cipuri-lor de baza prin infrarosu.

In 95 % din cazuri, diagnosticarea corecta a defectiunii placii de baza se poate face prin reparatia acestuia. Placa de baza este componenta cea mai importanta a unui laptop, ea fiind cea care uneste si pune in functiune toate celelalte componente periferice ale laptop-ului: procesorul, hard-ul, memoria si celelalte.

Pentru ca diagnosticarea si repararea unui laptop sa fie cat mai usoara, astfel de firme service laptopuri Bucuresti care le produce au si service-uri proprii, in care piesele de schimb si componentele periferice sunt originale.

0 Shares
You May Also Like