Chlorella este o alga microscopica despre care se spune ca ar contine cea mai mare cantitate de clorofila din tot regnul vegetal. Aceasta alga, sub forma de pulbere sau comprimate poate face adevarate minuni in ceea ce priveste sanatatea si bunastarea organsimului nostru.
Multe persoane poate nu au auzit despre acest supliment alimentar sau nu stiu exact care sunt beneficiile acestuia. Tocmai de aceea, in cele ce urmeaza vor fi prezentate cat mai simplu si mai explicit posibil.
In continutul sau, chlorella are toti aminoacizii esentiali, printre care pot fi amintiti acizii grasi si cei nucleici, contine clorofila in cantitate mare, ceea ce am precizat si la inceput. Proteinele nu lipsesc nici ele din compozitia acesteia.
De asemenea se regasesc si antioxidanti, minerale si vitamine. Mineralele pe care le contine chlorella sunt: fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu, iod, si nu in ultimul rand calciu. Ca si vitamine pot fi amintite in primul rand vitaminele A si C, dar si vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12), E si K.
Aceasta multitudine de componente nu fac decat sa ajute la mentinerea sanatatii organismului avand urmatoarele beneficii: previne anemia, ajuta la reglarea sistemului circulator, echilibreaza metabolismmul. Pentru persoanele care au probleme cu colesterolul este recomandat consumul de chlorella deoarece aceasta reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor.
Pe langa faptul ca reduce semnele imbatranirii premature, detoxifiaza organismul si poate unul dintre cele mai importante beneficii pe care le are chlorella ar fi fapul ca previne aparitia cancerului, care este considerata boala secolului.
In concluzie, se poate dovedi faptul ca indiferent ca se consuma chlorella sub forma de comprimate sau de pulbere, aceasta nu face decat sa ne ajute sa ne mentinem corpul sanatos, ba chiar mai mult ajuta si la asimilarea substanelor nutritive din alimente si ajuta si din punct de vedere psihic, reducand stresul.
Pretul chlorellei este accesibil si aceasta este usor de gasit in magazine sau online. Aceasta se poate consuma amestecata in sucuri naturale, in shakeuri nutritive sau in alte bauturi care nu sunt foarte fierbinti, deoarece de la o temperatura de peste 40 de grade, aceasta isi pierde din proprietati.