Metodele de albire ale dintilor, includ albirea profesionala (la cabinet), facuta de un medic stomatolog specialist si diferite tratamente ce pot fi aplicate individual, acasa (prescrise de catre un medic dentist sau cumparate din comert).
In unele tari, exista si saloane de cosmetica care au servicii de albire a dintilor si care nu sunt exectuate de catre un medic dentist. Solutiile de albire se bazeaza in general pe peroxidul de hidrogen si cel de carbamida, acesta avand capacitatea de albire a smaltului.
Produsele “de raft” pentru albirea dintilor au la baza in general peroxidul de carbamida, de concentratii intre 10% si 44%. Solutiile de albire pot fi aplicate direct la nivelul dintilor, invelite in plastic aplicat pe dinti sau prin folosirea unui gel.[adsenseyu1]
Peroxidul de carbamida reactioneaza cu apa pentru a forma peroxidul de hidrogen. Peroxidul de carbamida este de aproximativ 3 ori mai slab, decat cel de hidrogen.
Agentul de oxidare, penetreaza porozitatile cu structura de cristal ale smaltului si inlatura depozitele (particulele) depuse pe dinte. Pentru albire dentara de calitate, la cele mai inalte stadarde, accesati produsele celor de la SmileBright.ro si nu veti fi dezamagiti!
Albirea la cabinetul stomatologic.
Inainte de tratament, dentistul examineaza in general pacientul: Se informeaza asupra istoricului dentar al acestuia (incluzand posibilele alergii si senzitivitati dentare), observa tesuturile dure si moi, plasamentul si conditia reparatiilor dentare anterioare si cateodata radiografiaza dintele pentru a determina natura posibilelor neregularitati.
Anumite aparate stomatologice specializate, pot masura culoarea dintelui. Acestea determina in acelasi timp si eficacitatea albirii, ce poate varia. Efectele albirii pot dura cateva luni, mai mult sau mai putin, in functie de stilul de viata al pacientului.
Agentul de albire folosit la cabinetele stomatologice este peroxidul de carbamida, ce se transforma (o data ajuns in cavitatea bucala) in peroxid de hidrogen. Gelul de albire contine intre 10 si 44 de procente peroxid de carbamida, un echivalent a 3% – 16% din concentratia peroxidului de hidrogen.
Albirea este mai putin eficienta atunci cand dintele original (culoarea acestuia) are nuante de gri si poate avea nevoie de tehnici de albire personalizate, fiind cea mai eficienta atunci cand dintele prezinta nuante de galben (este ingalbenit).
[adsenseyu1]
Daca se observa patarea dintelui (din cauza unor antibiotice luate in trecut, asa cum ar fi tetraciclina), s-ar putea sa fie nevoie de mai multe sedinte de albire sustinuta, acest tip de pete fiind foarte greu de scos de pe dinti.
Albirea puternica sau albirea accelerata prin lumina, uneori confundata cu termenul de “Albire laser” (desi laserul reprezinta o tehnologie mai veche, folosita inaintea dezvoltarii acestei noi tehnologii), foloseste energia particulelor de lumina pentru accelerarea procesului de albire, intr-un cabinet stomatologic.
Diferite tipuri de energie pot fi folosite in aceasta procedura, cum ar fi halogenul, LED, sau arcul de plasma.
Folosirea luminii in timpul procesului de albire creste totusi riscul de senzitivitate pronuntata al dintilor si poate sa nu fie la fel de eficienta ca cea fara lumina, mai ales atunci cand concentratia de peroxid de hidrogen este folosita in paralel, in cazul celei din urma.