Ce sistem de rafturi vi se potriveste?

0 Shares
0
0
0

Configuratia de baza a sistemelor de rafturi poate avea un efect puternic asupra afacerii tale. Daca modul in care este accesat produsul dvs. este greoi, sau daca nu il puteti inventaria cu usurinta la vedere, va poate costa timp si bani. Sa incepem cu elementele de baza.

Nu veti sti care este cea mai potrivita pentru afacerea dvs. decat daca cunoasteti diferentele. S-ar putea sa nu le puteti incerca fara sa cumparati, dar cu siguranta puteti cunoaste conceptul.

Mai intai, determina-ti nevoile, deoarece selectivitatea este foarte diferita de cresterea pushback. Selectiv va permite sa faceti exact asta – selectati produsul vizual, stocandu-l in sectiuni de pe suportul pentru palete. Este adanc intr-un singur rand, astfel incat sa puteti accesa produsul din partile laterale ale suportului sau din fata.

Desi s-ar putea sa nu fie cel mai eficient sistem spatial, este cel mai frecvent. Scopul acestui sistem este de a va permite sa vedeti totul, astfel incat sa puteti sacrifica spatiu pentru specific. Daca configurati sistemul rafturi in randuri simple, aceste randuri pot fi mai stranse intre ele, creand culoare mai inguste pentru a economisi spatiu.

Dezavantajul: echipamentele mai mari nu se vor putea incadra in culoarele inguste, dar apoi echipamentele mai mici sunt de obicei mai rentabile.

In plus, rafturile selective va pot ajuta sa economisiti bani cu forta de munca. Cum? Articolele pot fi vazute si accesate cu usurinta, reducand timpul pentru preluarea comenzilor si maximizand timpul angajat al acestei sarcini.

Unul dintre motivele pentru care raftul selectiv este atat de popular este faptul ca este usor de instalat, usor de reconfigurat si poate retine sarcini complete sau partiale de paleti. Are o capacitate buna de suportare a greutatii, care poate fi crescuta daca este necesar.

Este perfect pentru aproape orice spatiu, deoarece poate fi configurat pe un perete, pe alte rafturi sau inapoi. Stivuirea selectiva va permite sa trageti inventarul din partea laterala sau din fata a suportului. Acest lucru inseamna ca mai mult de o persoana sau jack de palet pot fi pe culoar la un moment dat.

Sistemele de rafturi Pushback sunt antiteza selectivului. In loc de manipulare fizica, aceste sisteme folosesc o metoda LIFO (ultima intrare in prima iesire) pentru inventar. Cand primul produs este extras din raft, cel din spatele sau il inlocuieste automat. Daca puneti primul produs inapoi, le impinge pe celelalte inapoi.

Sistemele Pushback se bazeaza atat pe mecanisme de rulare, cat si pe gravitatie. Vizualizati carcasele frigorifice din lactate in magazinul alimentar sau culoarul de unghii din magazinul local de medicamente. Este vorba despre sisteme de tip pushback in miniatura.

Prima cutie de lapte sau pachet de branza se elimina cu usurinta de pe rand, iar cel de-al doilea ca sa avanseze. Din pacate, daca va razganditi si incercati sa returnati articolul in pozitia din fata, obtineti un pic de „impingere inapoi” din randul de produse care tocmai „a mutat” un spatiu!

Unul dintre avantajele cresterii prin impingere este densitatea de depozitare. Iti poate creste capacitatea cu 90-100 la suta. Fiecare articol are „culoarul” individual si numarul de produse.

In plus, stivuitoarele pot impinge usor elementele inapoi, fara a intra vreodata in sistemul de rafturi. De ce este important acest lucru? Doua motive: siguranta pentru operatorul de stivuitoare si siguranta pentru sistemul de rafturi.

Operatorul de stivuitoare nu trebuie sa intre niciodata in sistemul rack, asa cum se intampla intr-un sistem de antrenare, reducand riscul de ranire. In al doilea rand, stivuitorul este mai putin probabil sa loveasca accidental pe tije sau grinzi verticale, deteriorand sistemul. Stivuitoarele pot impinge lent o cutie in spatele alteia, deoarece cea din spatele ei actioneaza ca o bariera.

La scoaterea inventarului, gravitatia preia si permite treptat caseta din spate sa impinga inapoi pe stivuitorul. Rafturile cu impingere ofera stivuitorilor acces facil la orice produs, deoarece alte cutii nu trebuie mutate pentru a ajunge la inventar in partea din spate a sistemului rack.

Daca inca nu sunteti sigur ce sistem de la StoreExpert.ro rafturi este potrivit pentru dvs., vizitati anumite depozite cu fiecare tip sau discutati cu un consultant local pentru proiectarea depozitului.

Utilizati rafturi selective pentru aproape orice produs, dar mai ales pentru inventarul diversificat cu multe SKU-uri. Stivuirea selectiva va permite sa stiti ce aveti si permite o selectie rapida si usoara a produsului.

Poate fi mai rentabil atat din vanzarea directa, cat si din cele intangibile, precum siguranta stivuitorului – mai sigur, deoarece foloseste mufe de palete in loc de stivuitoare.

In mod alternativ, daca aveti mai putine SKU-uri, un sistem pushback se poate dovedi a fi o alegere mai buna. Este mai eficient in spatiu si in siguranta cu stivuitorul, permite culoarele mai largi si miscarea mai usoara a cutiilor.Gravitatea face cea mai mare parte a muncii.

0 Shares
You May Also Like