Pana in momentul de fata nu s-au facut foarte multe studii despre cat de sigur este procesul de albire a dintilor, dar s-a urmarit fara doar si poate, daca acesta poate avea sau are efecte adverse, la pacientii care au urmat aceste tratamente.
Cauti benzi Crest pentru albirea dintilor? Viziteaza-I pe cei de la SmileBright.ro.
Cu exceptia catorva cazuri in care pacientii erau alergici la substanta de baza pentru albire sau aveau diferite alte probleme ale dintilor si/sau ale gingiilor, nu s-au constatat nici un fel de efecte daunatoare, pentru sanatatea pacientului.
Exista totusi cateva masuri de precautie pe care trebuie sa le luati, inaintea si in timpul tratamentului de albire, iar acestea sunt trecute pe instructiunile kit-urilor de albire sau vi se vor comunica de catre medicul stomatolog, daca alegeti sa faceti albirea la cabinet.
Aceste masuri de precautie se refera in general la protejarea cat mai eficienta a smaltului dentar, pentru a preveni pierderile de calciu, prin folosirea sulfatului de calciu si a fluorului (pentru intarirea smaltului).
Ce efecte poate avea procesul de albire a dintilor asupra coroanelor dentare?
Asa cum am spus si mai sus, din pacate nu oricine poate fi candidatul perfect pentru tratamentele de albire a dintilor, mai ales daca persoana in cauza a apelat si in trecut la procese de cosmetica dentara.
Daca dintii tai au fost schimbati (implanturi), albirea nu mai are acelasi efect. Tratamentul normal de albire, fie ca este executat de catre medic fie ca il aplicati acasa cu ajutorul unor kit-uri de albire, are cel mai bun efect pe dintii naturali.
Albirea are efecte foarte mici pe dintii conceputi din materiale sintetice (portelan sau alta ceramica) si in general pe toate materialele de restaurare, folosite in stomatologie. De asemenea, daca se incearca albirea pe un astfel de dinte, intregul proces poate slabi legaturile dintre smalt si straturile compozite de restauratie, cel putin pentru un timp foarte scurt.
De aceea, nu se recomanda sa incepeti un tratament de albire, daca dintele pe care vreti sa-l albiti, nu mai este cel natural ci este un implant dentar.
Sunt produsele pentru albire toxice? Afecteaza cu ceva sanatatea generala sau pe cea dentara?
Atat peroxidul de hidrogen, substanta principala folosita in tratamentele de albire a dintilor, cat si peroxidul de carbamida, pot fi gasite in mod natural, in orice celula umana. Totusi, trebuie sa tinem cont de faptul ca “dozajul” este acela care poate cauza intr-adevar probleme.
Daca dozajul este prea mare, dintii vor fi atacati cu siguranta, de aceea trebuie sa cititi intotdeauna instructiunile de folosire (daca folositi kituri de albire) sau sa cereti sfatul medicului stomatolog, care va pregati special pentru dumneavoastra, cantitatile necesare din substanta, pentru a putea ajunge la rezultatele dorite.
Medicul va stabili dozajele in functie de sanatatea dentara generala si de nivelul de albire la care doriti sa ajungeti, astfel incat dintii nu vor fi afectati pe perioada tratamentului de albire. Trebuie sa respectati aceste indicatii intotdeauna, pentru a nu avea probleme.