Avantajele si dezavantajele incarcarii telefonului wireless

Avantajele si dezavantajele incarcarii telefonului wireless

0 Shares
0
0
0

Din clipa in care au fost introduse pe piata, si pana la momentul actual, smartphone-urile au avut o evolutie incredibila, iar astazi trebuie sa recunoastem ca am ajuns cu totii sa fim dependenti de aceste dispozitive mobile.

Incepand de la design, continuand cu calitatea camerei foto, performantele procesorului, spatiul de stocare si memoria RAM, conectivitate, etc., totul s-a imbunatatit fara oprire in lumea smartphone-urilor.

Dat fiind faptul ca putem sa folosim aceste dispozitive in viata de zi cu zi, in atat de multe scopuri, putem spune ca suntem dependenti de ele. In plus, majoritatea oamenilor nu parasesc locuinta fara a avea smartphone-ul in buzunar.

In aceste conditii, este lesne de inteles faptul ca fiecare isi doreste ca dispozitivul pe care il detine sa fie foarte performant, si sa faca fata tuturor cerintelor. Pentru ca pe piata exista atat producatori de smartphone de succes (Samsung, Apple, Huawei, etc.), dar si producatori care nu sunt foarte cunoscuti si apreciati; este firesc ca utilizatorii sa isi doreasca un dispozitiv foarte performant, de la un brand renumit.

In plus, utilizatorii nu isi aleg doar un smartphone foarte performant de la un producator de top de pe piata, ci isi indreapta atentia si spre diferite accesorii pentru smartphone. Cele de baza deja le cunoastem cu totii (husa de protectie pentru smartphone, si geam de protectie pentru ecran), dar acum, utilizatorii isi aleg si incarcatoare wireless de pe internet.

Incarcarea telefonului wireless a devenit destul de frecventa in aceste zile. Este o tehnologie care a parcurs un drum lung in crearea unui ecosistem larg de diferite dispozitive de incarcare wireless si nu doar la smartphone-urile noastre. Acestea pot fi utilizate nu numai la intreprinderile publice, ci si la case.

Desi beneficiile incarcarii telefonului fara fir pot fi usor intuite, exista si unele dezavantaje ale incarcarii wireless. Asadar, daca intentionati sa treceti la incarcare wireless, ar merita sa-i cunoasteti avantajele si contra.

Inainte de a aprofunda acest lucru, ar trebui sa stiti si cum functioneaza incarcatoarele fara fir. Prin eliminarea utilizarii cablurilor si a conectorilor, incarcarea wireless are o multime de avantaje fata de incarcatoarele cu fir. In aceasta „lume inteligenta” in schimbare rapida, avem nevoie de „incarcatoare inteligente” pentru a ne incarca „telefoanele inteligente”.

Deci, care sunt avantajele incarcarii telefonului wireless?

Convenabilitate

Avantajul numarul unu pentru a avea un incarcator wireless, este ca nu va mai trebui sa mai faceti fata cablurilor. Acest tip de incarcare elimina nevoia de cabluri dezordonate, si face incarcarea dispozitivelor mult mai simpla, doar lasandu-va sa aruncati telefonul la statia de incarcare.

In plus, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la locul in care v-ati lasat cablul si nevoia de diferite incarcatoare. Cu incarcatoarele fara fir, puteti incarca toate telefoanele simultan.

Integrare

Unul dintre cele mai bune avantaje ale anumitor incarcatoare wireless este ca se pot integra cu aproape toate telefoanele mobile, indiferent de forma sau dimensiunea soclului sau de incarcare. De asemenea, exista anumite dispozitive, altele decat smartphone-urile care pot fi incarcate cu ajutorul incarcatorului wireless.

Incarcarea mai multor dispozitive

In zilele noastre, este posibil sa avem mai multe smartphone-uri in aceeasi camera. De obicei, majoritatea smartphone-urilor au aceiasi incarcatoare; mai poate exista o diferenta cand vine vorba de telefoanele Apple si Android. Dispunerea de o placa de incarcare wireless va poate permite sa incarcati diferite smartphone-uri simultan.

Daca aveti o statie de incarcare a mai multor dispozitive, nu va va ajuta doar sa va incarcati smartphone-urile, ci si dispozitive precum tablete, laptop-uri etc. Cu aceasta, puteti reduce cantitatea de cabluri si adaptoare de alimentare internationale la domiciliu si locul de munca.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus, incarcarea wireless vine cu o serie importanta de avantaje pentru utilizatorii de smartphone-uri. Aceste incarcatoare insa, au si unele dezavantaje, iar in randurile care urmeaza veti putea vedea despre ce este vorba.

Dezavantaje ale incarcatoarelor wireless

Performanta

Unul dintre motivele pentru care incarcarea wireless nu este complet integrata este faptul ca inca nu are eficienta in comparatie cu incarcatoarele traditionale. Exista anumite incarcatoare wireless care pur si simplu nu pot atinge acelasi nivel de eficienta in comparatie cu cele traditionale, ceea ce poate face procesul de incarcare mai lent.

Mai mult, este ca caldura generata in anumite incarcatoare wireless este mai mare in comparatie cu modurile conventionale de incarcare.

Mobilitate

Sunt semnalele transmise intre telefoanele dvs. mobile si incarcatorul wireless, dar trebuie sa conectati statia de incarcare la un perete. Deci, acest lucru face statiile de incarcare sa nu fie portabile. In plus, trebuie sa mentineti dispozitivul pe placa in orice moment si acesta nu poate fi mutat. In mod evident, este dificil sa actionati telefonul in timp ce este incarcat.

Compatibilitate

Desi aceleasi statii de incarcare pot fi utilizate pentru diferite dispozitive, exista persoane care nu au putut incarca mai multe dispozitive folosind acelasi incarcator. Exista cazuri in care oamenii s-au confruntat cu probleme in ceea ce priveste incarcarea dispozitivelor, moti pentru care, au fost dezamagiti de acest tip de incarcare.

Incarcarea wireless este o tehnologie noua in lumea gadgeturilor; prin urmare, cu siguranta va fi nevoie de ceva timp pentru ca acest tip de incarcare sa vina cu unele imbunatatiri, insa se estimeaza ca in viitorul apropiat, utilizatorii vor opta pentru acest tip de incarcare in defavoarea celei traditionale.

0 Shares
You May Also Like