Albirea dintilor, truc al frumusetii

0 Shares
0
0
0

Desi in mod natural dintii nu sunt complet albi, multi oameni apeleaza astazi la albirea acestora pentru a obtine o imagine perfecta. In mod normal, culoarea naturala a dintilor este variabila in functie de fiecare individ. De obicei aceasta este de culoarea fildesului, un alb oarecum murdar.

Pe de o parte, dintii prind o nuanta mai inchisa odata cu inaintarea in varsta, pe de alta parte culoarea lor este afectata de anumite obiceiuri alimentare. In plus, gradul de albire a dintilor este relativa in functie de culoarea pielii, a buzelor si a gingiilor care, prin contrast, ii pot scoate mai mult sau mai putin in evidenta.

Nu toti oamenii au dinti de aceeasi nuanta. Unele elemente joaca un rol foarte important in culoarea dintilor nostri. Astfel, prin contrast, dintii vor arata mult mai albi la oamenii care au o piele mata sau care poarta machiaj cu pigmenti destul de intunecati: fond de ten, ruj.

Pe de alta parte, dintii in mod natural tind sa ia o nuanta mai intunecata in timp. Cativa factori pot influenta intr-o masura considerabila acest fenomen: tartrul, care este calcificarea placii dentare; devitalizarea dintilor (dupa tratamentul cariilor, de exemplu); dieta alimentara: cafea, ceai, sucuri acidulate, vin rosu; consumul de tutun; unele tratamente medicale.

Daca in jurul nostru putem auzi sfaturi despre orice aspect al vierii, bazzzait despre toate ofera de data aceasta sfaturi celor care doresc o imagine impecabila a dintilor. De-a lungul timpului, dar mai ales astazi s-a observat ca oamenii acorda o importanta deosebita aspectului lor fizic.

Pentru a satisface aceasta cerinta din punct de vedere al aspectului dintilor, exista doua tipuri de metode de albire a dintilor: produse pentru albirea dintilor la suprafata si produse de albire in profunzime.

Produsele pentru albirea dintilor la suprafata constau in substante abrazive destinate eliminarii petelor de pe suprafata dintilor. Multe dintre aceste produse sunt paste de dinti simple sau gume de mestecat.

Acestea nu sunt foarte agresive, insa au doar o eficienta relativa. In cel mai bun caz, acestea pot elimina doar petele superficiale. Important este ca aspectul obtinut este cel dorit.

Produsele de albire in profunzime se bazeaza pe peroxid de hidrogen (apa oxigenata sau H2O2), care poate modifica culoarea dintelui in profunzime. Acest tratament este oferit de targuri de specialitate (institute), de stomatologi, de unele companii care ofera utilizarea privata, la domiciliu, a unor truse speciale destinate albirii dintilor.

Exista diferite tehnici de albire in profunzime a dintilor. In ansamblu, acestea sunt diferentiate in doua grupe distincte: inalbirea vitala; inalbirea non-vitala. In ceea ce priveste inalbirea vitala, este vorba despre albirea dintilor vii.

Principiul este de a albi dintii care au fost colorati de diverse alimente, tutun sau au pierdut in mod natural albitatea lor pe masura ce imbatranesc. Inalbirea non-vitala se face pe dinti devitalizati. Negrul dintelui fiind consecutiv unui tratament, managementul este diferit de tratamentul vital, iar albirea dintelui va fi de la interior la exterior.

Exista trei tipuri principale de tehnici de albire. Alegerea uneia se va baza pe numarul de dinti care urmeaza a fi tratati si pe gradul de decolorare a acestora.

Cele trei tehnici principale existente sunt: aplicarea unei solutii fotosensibile de albire (reactioneaza atunci cand este expusa la o lumina speciala); purtand unui aparat in care este depus un gel de albire; periaj cu un amestec de pasta de dinti si solutie de albire.

0 Shares
You May Also Like